Dierenartsassistent paraveterinair

Thema: Dier en paard

Print

 
 
Paraveterinair (dierenartsassistent)


Dieren zijn bijzondere patiënten. Omdat ze zelf niet kunnen vertellen wat ze voelen, moeten de mensen die ze behandelen precies weten wat dieren nodig hebben.

Als paraveterinair/dierenartsassistent ben jij degene die ervoor zorgt dat alles in de dierenartsenpraktijk op rolletjes loopt, zodat de dieren de allerbeste zorg krijgen. Als paraveterinair zit je dan ook nooit stil. Je assisteert de dierenarts en voert ook zelfstandig kleine handelingen uit. Denk bijvoorbeeld aan het geven van injecties, het afnemen van bloed of het aanleggen van verbanden.
Je bent bovendien het visitekaartje van de praktijk, je ontvangt klanten en beantwoordt de telefoon. Je geeft advies over bijvoorbeeld voeding, verzorging en de behandeling van de patiënt. Daarnaast houd je de administratie bij, beheer je de apotheek, verzorg je dieren in de opname, doe je laboratoriumonderzoek en zorg je natuurlijk dat de praktijk schoon en netjes blijft.
Kies je voor een opleiding tot dierenartsassistent/paraveterinair, dan kies je voor een uitdagend en afwisselend beroep!

Verkort traject voor Havisten
Bij Wellantcollege Houten is het voor Havisten mogelijk deze opleiding in een verkort traject van 2 jaar te doorlopen.

Meer over Dierenartsassistent paraveterinair
Diploma op zak? Je kunt aan de slag
  • in een dierenartsenpraktijk
  • op de dierenambulance
  • Meer informatie over het arbeidsmarktperspectief in jouw regio vind je bij SBB
Goed om te weten!
  • Bij Wellantcollege ben je verzekerd van een erkende opleiding die voldoet aan strenge kwaliteitseisen.
  • De kwaliteit van onze opleidingen wordt regelmatig gecontroleerd door de Onderwijsinspectie van het ministerie van OCW.
Stuur door