Food

Thema: Voeding

Print

 
 

 

Food: de opleiding waar je alles leert over eten en drinken.

Eten en drinken doen we allemaal dagelijks. Maar hoe worden deze producten gemaakt? Hoe zorg je ervoor dat mensen er niet ziek van worden? Hoe zorg je ervoor dat juist jouw product gekozen wordt door de consument?

Binnen de opleiding komen drie beroepsrollen naar voren: technoloog, kwaliteitsspecialist en voorlichter. Als technoloog weet je wat je moet doen om bepaalde producten te maken en hoe je samenstellingen kunt veranderen waardoor het product nog beter wordt. Als kwaliteitsspecialist ben je verantwoordelijk voor het veilig produceren van voedingsmiddelen. In de beroepsrol voorlichter ben je vooral bezig met de reactie van mensen op eten en drinken. Hoe kun jij ervoor zorgen dat je product aanslaat? Hoe kun jij het beste advies geven aan mensen of bedrijven?

Tijdens stage en in je laatste jaar kies je een van de beroeps ­ rollen en zoek je de verdieping op.

 

Meer over Food
Diploma op zak?
  • Je kunt gaan werken bij een cateringbedrijf of als voedingsoperator
  • Transportmedewerker of verkoper delicatessezaak is ook een goede mogelijkheid
  • Net als voorlichter gezonde voeding.
  • Natuurlijk kun je ook verder leren. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar een hbo-opleiding
  • De arbeidsmarktperspectieven zijn goed! Meer informatie over het arbeidsmarktperspectief in jouw regio vind je bij SBB
Goed om te weten!
  • Bij de BBL-opleiding werk je minimaal 20 uur per week
  • Bij de BOL-opleiding is de BPV (beroepspraktijkvorming) maximaal 2 dagen per week.
  • Bij Wellantcollege ben je verzekerd van een erkende opleiding die voldoet aan strenge kwaliteitseisen.
  • De kwaliteit van onze opleidingen wordt regelmatig gecontroleerd door de Onderwijsinspectie van het ministerie van OCW.
Stuur door