Ben jij flexibel, creatief, communicatief, zakelijk en houd je van buiten zijn, dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Bij het aanleggen en onderhouden van tuinen en parken komt meer kijken dan je denkt. Het start bij het begroten en uitbrengen van offertes. Je onderhoudt vervolgens contacten met de klant maar ook met leveranciers. Je zorgt dat de aanleg of het onderhoud loopt volgens planning en je bewaakt de financiën. Uiteraard heb je kennis van groen en weet je hoe je een tuin ontwerpt en vormgeeft. Ook bestraten, aan ­leggen van elektra of waterpartijen behoren bij de werkzaam ­heden.

Bij het aanleggen en onderhouden van groene ruimte komen veel machines en werktuigen kijken. Je leert hier veilig mee te werken en je leert ze te onderhouden.

Soms werk je alleen, maar meestal in een team. Omgaan met of aansturen van collega’s hoort er ook gewoon bij. Het is veelzijdig en afwisselend werk. 

Meer over Hovenier
Diploma op zak? Je kunt aan de slag als
  • Hovenier
  • Groenvoorziener
  • De arbeidsmarktperspectieven zijn goed! Meer informatie over het arbeidsmarktperspectief in jouw regio vind je bij SBB
Goed om te weten!
  • Bij Wellantcollege ben je verzekerd van een erkende opleiding die voldoet aan strenge kwaliteitseisen.
  • De kwaliteit van onze opleidingen wordt regelmatig gecontroleerd door de Onderwijsinspectie van het ministerie van OCW.
Stuur door