Sportvissen

Thema: Stedelijk groen, landschap en water

Print

 
 
Sportvissen: maak van je passie je beroep
Wie gek is van sportvissen, houdt ook van water. Want er is geen betere graadmeter voor de waterkwaliteit dan de visstand. En voor sportvissers is hun hobby een serieuze zaak.

Ze gaan naar gespecialiseerde winkels voor goed materiaal en advies en visvakanties zijn heel populair. Experts in de vissport kunnen hun brood verdienen door bijvoorbeeld te werken bij hengelsportzaken, viskwekerijen, overheidsbedrijven die zorgen voor het water en natuurbeheer of in het vistoerisme. Als adviseur, toezichthouder, landinrichter, verkoper of ondernemer.

De opleiding Sportvissen is ontwikkeld in samenwerking met de Sportvisacademie Nederland (een samenwerking tussen Wellantcollege, Clusius College en AOC de Groene Welle).

Tijdens de brede basisopleiding kun je je meer verdiepen in Natuur- en Waterbeheer, Recreatie en Toerisme of Retail en Groothandel. Waar precies je hart ligt en wat je talenten zijn kun je gaandeweg ontdekken.

Sportvissen kun je volgen in
Meer over Sportvissen
Diploma op zak?
  • Je werk is heel divers
  • Je kunt aan de slag bij waterschappen.
  • Of bij recreatiebedrijven.
Bijzonder!
  • Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de Sportvis Academie.
Goed om te weten!
  • Bij Wellantcollege ben je verzekerd van een erkende opleiding die voldoet aan strenge kwaliteitseisen.
  • De kwaliteit van onze opleidingen wordt regelmatig gecontroleerd door de Onderwijsinspectie van het ministerie van OCW.
Stuur door