Urban Green

Thema: Stedelijk groen, landschap en water

Print

 
 

Urban Green Development: stad- en streekontwikkeling

Urban Green 
De stad van de toekomst is slimmer en groener!

 

Steeds meer Nederlanders wonen in de stad. Hoe houden we dit stedelijke gebied leefbaar, duurzaam en toekomstbestendig? Oplossingen zijn te vinden in het toepassen van groen op allerlei plaatsen in de stad. Omdat de ruimte beperkt is, vind je steeds meer innovatief groen terug in de stad, zoals op daken, gevels, in bestrating, of in drijvende parken.

De opleiding Urban Green leidt studenten op tot nieuwe groene denkers. Je leert de basis van biologie, ecologie, klimaat en al het groen (bomen en planten). Ook leer je hoe het aangelegd moet worden en met welk doel. Bijvoorbeeld om de opvang van water in de stad beter te reguleren, of de luchtkwaliteit te verbeteren. Je leert om met nieuwe oplossingen te komen.

Je volgt je opleiding in een regio waar innovatie belangrijk is en waar veel bedrijven zitten die hier mee bezig zijn. Ben jij deze groene denker en doener? Ben je nieuwsgierig, ambitieus, geïnteresseerd in natuur, milieu en de buitenwereld? Wil je het verschil maken in de stad van morgen? Schrijf je dan in voor deze opleiding!

Meer over Urban Green
Goed om te weten
  • Er is veel vraag vanuit het bedrijfsleven naar Urban Greeners, een zeer kansrijk beroep dus!
  • Bij de BOL-opleiding Urban Green krijg je de mogelijkheid om veel verschillende stages te lopen bij bedrijven en organisaties die zich bezig houden met de innovatieve groene stad.
  • Bij Wellant ben je altijd verzekerd van een erkende opleiding die voldoet aan strenge kwaliteitseisen.
Niveau en duur van deze opleiding
  • Niveau 4: Opzichter/uitvoerder groene ruimte (crebo 25454); 3 jaar.
Diploma op zak?
  • Je kunt gaan werken als projectleider bij: groen stedelijke projecten, een gemeente, een architectenbureau, een innovatief hoveniers- of groenvoorzienersbedrijf, een ecologisch adviesbureau of een stadspark.
  • Je bent coƶrdinator in participatiegroen en geeft samen met de buurt invulling aan de groene stad.
  • Je bent werkzaam bij een innovatief bedrijf die bezig is met de circulaire economie.
  • Ook kun je werken bij een bedrijf die zich bezig houdt met dak- en gevelgroen.
  • De opleiding geeft je een uitstekende basis met goede doorstroommogelijkheden naar het hbo.
Stuur door