Wil je rodenticiden professioneel kunnen toepassen op het agrarisch bedrijf? Tijdens deze bijeenkomst kun je de aantekening KBA behalen. Als agrarisch medewerker of eigenaar van een agrarisch bedrijf heb je je vakbekwaamheidsbewijs nodig met de aantekening KBA. Deelname kan alleen met een geldig vakbekwaamheidsbewijs. Na de kennisbijeenkomst KBA krijg je een nieuw vakbekwaamheidsbewijs met daarop de vakbekwaamheden gewasbescherming en knaagdierbeheersing. Je licentie knaagdierbestrijding is 5 jaar geldig en moet je daarna verlengen.

Inhoud  

  • knaagdieren onderscheiden
  • waarnemen van knaagdieren
  • weren van knaagdieren
  • bestrijden en resistentie voorkomen

De aanpak van knaagdieren is gericht op IPM (Integrated Pest Management)

 

Wanneer je je inschrijft voor een cursus, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Wellantcollege cursussen en trainingen.

Cursusdata

Aan deze bijeenkomst kunt u deelnemen op:

 

6 oktober 2020 van 12.30 - 15.30 uur.

16 maart 2021 van 12.30 - 15.30 uur.

 

Let op! Deze bijeenkomst telt niet mee voor de verlenging van uw licentie gewasbescherming.

Voorkennis

In het bezit zijn van de (spuit-)licentie Uitvoeren gewasbescherming (lic A), of licentie Bedrijfsvoeren gewasbescherming (lic B). Ondernemer zijn op een agrarisch bedrijf of vaste medewerker zijn van een agrarisch bedrijf. Bestrijding mag alleen uitgevoerd worden op het eigen terrein. Bent u geen agrarisch ondernemer of hoort knaagdierbeheersing als werknemer op een agrarisch bedrijf niet tot uw taken? Dan mag u met een vakbekwamheidsbewijs KBA knaagdieren ook niet met rodenticeden bestrijden.  

 

Let op! Deze bijeenkomst telt niet mee voor de verlenging van uw licentie gewasbescherming.

Duur

De cursus duurt drie uur.

Locatie

De cursus vindt plaats bij Wellantcollege. Randhoeve 2, 3992 XH in Houten of op het Wellantpark. Oud Wulfseweg 3, 3992 LT te Houten.

Prijs

De kosten bedragen € 91,- per deelnemer. 

 

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier