Schimmels zijn een veelvoorkomend probleem op sport- en speelvelden. Dit komt door de omstandigheden die we kunstmatig in stand houden.  Als je aantasting bekijkt vanuit de "schimmel" dan krijg je inzicht. Op deze manier kun je zorgen voor een meer preventieve en geïntegreerde aanpak van deze ziekten en plagen. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Hierbij draait het om het verbeteren van de conditie van de terreinen. Gewasbestrijdingsmiddelen kun je vervolgens tot een minimum beperken. Met deze benadering krijg je inzicht in de keuze en de werking van middelen. Het tijdstip en de techniek van spuiten spelen daarbij een belangrijke rol. 

 Inhoud

 

Conditieverbetering is cruciaal waardoor gewasbestrijdingsmiddelen tot  een minimum kunnen worden beperkt. De schimmelbenadering geeft inzicht in middelkeuze en middelwerking. Hierbij speelt tijdstip, spuittechniek een belangrijke rol.

 

 

 

 

Wanneer je je inschrijft voor een cursus, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Wellantcollege Cursussen en Trainingen.

Cursusdata

Aan deze bijeenkomst kunt u deelnemen op:

 

  • 16 maart 2021 van 9.00 tot 12.00 uur.

 

Volgt u twee bijeenkomsten op dezelfde dag? Dan verzorgen wij de lunch. U kunt zich op deze dagen tevens inschrijven voor de bijeenkomsten:

 

  • 16 maart 2021: Tuinaanleg en onderhoud.

 

Voorkennis

Geen 

Duur

De cursus duurt drie uur.

Locatie

De cursus vindt plaats bij Wellantcollege. Randhoeve 2, 3992 XH in Houten of op het Wellantpark. Oud Wulfseweg 3, 3992 LT te Houten.

.

Prijs

De kosten bedragen € 81,- per deelnemer. 

 

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier