De schoolse vakken

Net als op andere scholen krijg je bij ons vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde, NASK (natuur- en scheikunde), biologie, mens en maatschappij en Duits.

Themaklassen

Naast het volgen van het reguliere programma kun je ook themaklassen volgen door te kiezen voor de Paardenklas of de Kookklas. Je krijgt dan twee uur per week les waarin je alles leert over wat jij echt leuk vindt.

Keuze-uur

Twee keer per week staat er een keuze uur op het rooster. Je kiest voor een vak dat je extra wilt volgen. Dit kan een vak zijn dat je moeilijk vindt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vak dat je juist leuk vindt. Je mentor helpt je bij het maken van een keuze. 

Onderbouw

In de onderbouw ligt de nadruk op je persoonlijke vorming. Je leert actief en zelfstandig te leren. Vanaf leerjaar 1 kijken we hoe jij het beste leert, welke thema’s het beste bij jou passen en hoe zelfstandig je bent. Zodat je op jouw niveau alle kerndoelen van de onderbouw haalt.

Bovenbouw

In de bovenbouw bereid je je voor op het mbo of de havo. In het derde leerjaar volg je nog alle vakken en sluit je de vakken CKV (culturele kunstzinnige vormgeving) en Maatschappijleer af. Aan het einde van klas 3 kies je je profiel en vakkenpakket voor je examen. Om je te helpen bij al deze keuzes doorloop je een uitgebreid LOB programma (loopbaan oriëntatie begeleiding). In dit programma maak je kennis met verschillende opleidingen en beroepen door middel van stages en meeloopdagen.