Veel van de activiteiten van Wellant mavo hebben een directe verbinding met duurzaamheid en groen denken en doen. Maar ook maatschappelijk en economisch zien we hierin ontwikkelingen. Er is echt een beweging op gang gekomen die de natuur weer ruimte geeft en die duurzaamheid voorop stelt. Vanuit de samenleving zelf, ontstaan talloze nieuwe initiatieven. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op.  

 

Groen in het bedrijfsleven

Ook de overheid en het bedrijfsleven doen daar in mee. Van subsidies voor elektrische auto’s en zonnepanelen, van regeringen die grote groene investeringen plannen, tot de moestuintjes van Albert Heijn en compleet nieuwe groene supermarktketens als Marqt. Groene internationale eerlijke initiatieven als Tony’s Chocolonely duiken succesvol op. Daken van flats worden mooie tuinen met restaurantjes en kantoren krijgen groene muren vol. 

 

Dat alles levert een totaal nieuwe economie op. Met volop nieuwe kansen en mogelijkheden voor onze mavo-leerlingen in de toekomst. 

 

Groen denken en doen  

Groen denken en doen. Dat is wat je bij Wellant mavo kunt leren.

Bij Wellant mavo vinden we het belangrijk dat onze leerlingen leren over duurzaamheid. Wat betekent duurzaamheid voor onze leerlingen nou eigenlijk? Nou gewoon, dat je je flesje water weer vult in plaats van een nieuwe te kopen. Dat de verwarming niet aangaat als de ramen open staan. En dat we afval gescheiden inzamelen. Veel van onze scholen doen bijvoorbeeld mee aan de warme truiendag. Maar ook in de lessen besteden we er aandacht aan. Zo maken we duurzaamheid ook leuk en leerzaam.