Ondertekening intentieverklaring Eco-School

Wellant mbo Rotterdam gaat een duurzame Eco-School worden! Els Jongsma tekende de intentieverklaring die uiteindelijk, onder de bezielende leiding van het Eco-team, naar het behalen van de Groene Vlag zal leiden.

 

Alle scholen die meedoen aan Eco-Schools werken volgens het internationale Zevenstappenplan aan duurzaamheid op hun eigen school. Leerlingen vormen de kern van dit proces. Zij bedenken acties en voeren deze ook uit samen met iedereen in en om de school. Geholpen door het Zevenstappenplan zorgt dit ‘Eco-team’ er in ongeveer twee jaar tijd voor dat Eco-Schools bekend raakt in de school en dat de hele school meewerkt aan de duurzaamheidsdoelstellingen. 

Na gemiddeld één (school)jaar kunnen de meeste scholen in aanmerking komen voor een Bronzen certificaat (na stap 4) en na nog een half jaar voor het Zilveren certificaat (na stap 5). Dit zijn officiële erkenningen dat de school op weg is naar de Groene Vlag.  

Na het doorlopen van het Zevenstappenplan wordt een school officieel erkend als duurzame school en ontvangt daarvoor het internationale, door de Verenigde Naties erkende keurmerk: de Groene Vlag.

 

Inmiddels kunnen wij met trots melden, het zilveren certificaat te hebben behaald!