Bij Wellant word je opgeleid tot kampioen. Dat kan je laten zien tijdens de Skills Heroes wedstrijden. Skills Heroes zijn wedstrijden voor het mbo. Wat je leert op je opleiding laat je zien tijdens deze wedstrijden. En wie weet win je wel een prijs.

Skills Heroes 2021

In 2020/2021 organiseerden we voorrondes van Skills Heroes voor onze studenten. Zo won student Klarine van mbo Dordrecht won de voorronde voor de vakwedstrijd Bloem. En Janine werd tweede. Jordy van mbo Dordrecht zette en topprestatie neer voor de voorronde Ondernemer retail. Student Rowdy haalde de tweede plaats. Sophie van mbo Aalsmeer werd eerste bij de voorronde voor Dierverzorging. Zij werd op de voet gevolgd door Evi.

 

Spectaculaire afsluiting voor onze finalisten

Vanwege het coronavirus ging Skills The Finals niet door in 2021. Daarom organiseerde Wellant mbo een spectaculair slotevent voor de finalisten, begeleidend docenten en Skills Heroes-ambassadeurs. Met een helikopter werden zij gedropt. Vervolgens gingen zij met de tandem op zoek naar de locaties. Benieuwd hoe dat eraan toeging? Bekijk de aftermovie!

Bekijk de aftermovie van Wellant mbo's afsluiting het Skills Heroes-jaar!

Skills The Finals 2020

 

Ook in 2020 hebben studenten van Wellant mbo weer mooie prijzen behaald. Studente Anouk van mbo Aalsmeer werd Nederlands kampioen Dierverzorging, echt een topprestatie. Studentes Dier & Management Marit en Lisanne van mbo Dordrecht haalden een bijzonder eervolle zilveren plak bij de wedstrijd Internationaal Ondernemen.

 

Skills The Finals 2019

Leerlingen en studenten van Wellantcollege hebben maar liefst 12 medailles gewonnen bij de vakwedstrijden van Skills The Finals 2019. Wij zijn ontzettend trots op onze kanjers! Bekijk de video om een indruk te krijgen van de wedstrijden.

WorldSkills 2019

Lucas Muilwijk en Mario Nederlof, studenten van Wellant mbo Houten, hebben tijdens het WK voor beroepen WorldSkills 2019 in Kazan (Rusland) bij het onderdeel Tuinaanleg ieder een ‘Medal of Excellence’ in de wacht gesleept.

 

De beide jongens behaalden tijdens deze internationale vakwedstrijd voor mbo’ers in hun onderdeel een elfde plaats met 706 punten. Aan het onderdeel Tuinaanleg deden 24 teams mee. De scores van de eerste twaalf teams lagen dicht bij elkaar. In totaal namen aan WorldSkills 2019 in 56 vakwedstrijden 1350 kandidaten uit 63 landen deel. 

 

De gouden medaille bij Tuinaanleg ging naar Zwitserland. Het zilver was voor Zuid Tirol (Italië) en het brons voor Colombia.

De tuin die Lucas en Mario in vier dagen moesten maken, bestond uit een soort amfitheater met deels bestrating en verder beplanting en een paar plantenbakken, allemaal met stalen randen. Verder waren er een vijver, een waterbak met waterval, een driedelige houten brug en natuurlijk veel beplanting. Daaronder ook twee bakken tegen een muur, die een verticale tuin opleverden. Lucas en Mario lieten op al deze onderdelen veel inzet, kwaliteit en vakmanschap zien.

De deelname van het team Tuinaanleg is mede mogelijk gemaakt door Branchevereniging VHG en Wellant mbo.