Wendagen 

Het is natuurlijk best wel spannend als je naar een nieuwe school gaat. Om je te laten wennen aan school en elkaar te leren kennen, hebben wij in de eerste week na de zomervakantie wendagen. Op deze dagen is er geen normaal lesprogramma. Je doet dan mee aan allerlei activiteiten in en buiten de school. Zo leer je de klas goed kennen. 

De eerste weken

Als je net op school komt is het best een beetje wennen. Gelukkig heb je jouw mentor of coach al ontmoet en weet je bij wie je in de klas komt. Iedereen op school helpt je om je weg te vinden. Voor je het weet ben je gewend op Wellant vmbo De Bossekamp!

Indeling van de klassen

Je wordt ingedeeld in een klas op basis van je instroomniveau. Als het instroomniveau bij meerdere leerlingen hetzelfde is, wordt er gekeken naar je woonplaats.

Leerlingbegeleiding (remediering)

Als je moeite hebt met Nederlands, Engels of rekenen dan krijg je extra begeleiding. Dit noemen we remediering. Je krijgt dan ondersteuning op maat. Je gaat er thuis ook mee aan de slag.

Benodigdheden

Als je naar het vmbo gaat heb je schoolboeken en ander lesmateriaal nodig. Hoe je deze boeken moet bestellen, krijg je voor de zomervakantie te horen. Je krijgt dan ook een lijst met aan te schaffen spullen, zoals een etui en agenda.

Trajectplanner

De docenten zetten je huiswerk in Trajectplanner, zo kunnen jij en je ouders thuis inloggen en je huiswerk bekijken. Trajectplanner maakt het een stuk makkelijker om een goede planning voor je huiswerk te maken.

Leren met de iPad

Bij ons leer je bij ons niet alleen uit boeken, maar ook van en met elkaar én met de iPad. Na de zomervakantie gaan alle brugklasleerlingen met een iPad naar school. Dat betekent dat je jouw eigen iPad meeneemt. Voor de start van het nieuwe schooljaar ontvangen je ouders informatie over digitaal onderwijs en de voordelen daarvan en zal er informatie gegeven worden over de bestelprocedure en betaling.