Bij ons kun je examen doen in de volgende leerwegen:

 

Gemengde leerweg (GL)

Als je graag leert en dit wilt combineren met praktijk is de gemengde leerweg iets voor jou. Het niveau is hetzelfde als dat van de theoretische leerweg (TL). Je doet examen in vijf theoretische vakken en in plaats van een zesde theorievak heeft de gemengde leerweg een extra groen praktijkvak.

Het is mogelijk om examen te doen in een extra theorievak. Dan moet je natuurlijk wel goede cijfers halen en het gaat altijd in overleg met school. Je diploma kan dan na het examen omgezet worden in het vmbo-diploma theoretische leerweg.

Kaderberoepsgerichte leerweg (KB)

Als je liever in de praktijk bezig bent en het niet erg vindt om ook uit boeken te leren is de KB-richting geschikt voor jou. Je wordt hier voldoende uitgedaagd om op jouw niveau te leren. Ook zijn er in leerjaar 3 en 4 enkele stageweken, waarbij je stage gaat lopen bij een echt bedrijf.

Basisberoepsgerichte leerweg (BB)

Een beetje theorie, want zonder theorie geen diploma, maar liever leer je door te doen. Met een BB-diploma op zak kun je straks door naar mbo-2. Je kunt dan bijvoorbeeld gaan werken-leren en je handen uit je mouwen steken! Bij ons loop je in jaar 3 en 4 standaard één dag stage in de week bij een door jou gekozen bedrijf. Dat maakt het leren leuk.

 

Mbo niveau 2

Volg jij binnen het vmbo de basisberoepsgerichte of kaderberoepsgerichte leerweg? Dan kun je bij Wellant vmbo de Bossekamp vanaf de derde klas kiezen voor de Vakroute. Je volgt dan een vmbo- én mbo-opleiding (niveau 2) in één. Je hoeft niet over te stappen naar een andere school of locatie en blijft dus in je vertrouwde omgeving.

Voor meer informatie over de vakroute, klik hier.

 

Zij-instroom

Ben je op zoek naar een andere school, die beter past bij jouw situatie en/of jouw wensen? Misschien kun je dan als zij-instromer bij ons terecht. Elk schooljaar stromen er leerlingen van andere VO-scholen in. Dit gebeurt hoofdzakelijk in het tweede en derde leerjaar. Instromen in het vierde leerjaar is vanaf het schooljaar 2018 – 2019 niet meer mogelijk. De reden hiervoor is een wijziging in het examenprogramma van onze praktijkvakken.

Redenen voor instroom zijn divers. Als school vinden wij het dan ook zeer belangrijk om hierin een gedegen procedure te doorlopen.