Volg jij binnen het vmbo de basisberoepsgerichte of kaderberoepsgerichte leerweg? Dan kun je bij Wellant vmbo de Bossekamp vanaf de derde klas kiezen voor de Vakroute. Je volgt dan een vmbo- én mbo-opleiding (niveau 2) in één. Je hoeft niet over te stappen naar een andere school of locatie en blijft dus in je vertrouwde omgeving.

Over de vakroutes

De Vakroute is een doorlopende leerlijn waarbij leerjaar 3 en 4 van het vmbo zijn samengevoegd met leerjaar 1 en 2 van het mbo. Derdejaars vmbo-leerlingen die starten met een vakrichting binnen de Vakroute, kunnen dus binnen 5 jaar een mbo-diploma niveau 2 behalen.

 

Welke route kies jij?

De Vakroute is een vijf- of zesjarige opleiding die bestaat uit verschillende vmbo- en mbo-programmaonderdelen. Je maakt hierbij keuze uit één van de drie opleidingsvarianten:

 

 

Wat leer je?

Je gaat direct aan de slag. Hierdoor doe je zoveel mogelijk praktijkervaring op. Zo leer je samenwerken, plannen, organiseren en leer je welke houding je nodig hebt voor je werk. Je doet vakkennis, vaardigheden en ervaring op tijdens de lessen, in de praktijk en tijdens stage. Hier pas je je theorie direct toe. En voor jouw begeleiding krijg je hulp van een coach.

 

Naast praktijkgerichte vakken krijg je algemene theoretische vakken, zoals Nederlands, wiskunde en Engels, loopbaan en burgerschap. Vakken als basisveiligheid (VCA) en bedrijfshulpverlening (BHV) en ook duurzaamheid en circulair omgaan met grondstoffen, zijn een belangrijk onderdeel binnen de opleiding.