Door heel Nederland wordt gewerkt aan steden en parken. Als loonwerker werk je hierbij aan uiteenlopende klussen. Vandaag grond storten voor de aanleg van een park. Morgen grond afgraven voor de aanleg van wegen of je bereidt het land voor bij een agrarische ondernemer. Voormannen, uitvoerders en chauffeurs die dit allemaal mogelijk maken zorgen er altijd voor dat hun machines, werktuigen en apparatuur goed afgesteld en onderhouden zijn. Als loonwerker bedien je het materieel en pleeg je onderhoud. Daarnaast overleg je altijd met opdrachtgevers en collega’s over je werkzaamheden.

 

Wat leer je?

Werken mét en onderhouden van machines zijn belangrijke onderdelen in de opleiding. Maar ook landmeten en uitzetten en je leert van alles over berm- en slootonderhoud. Dit gebeurt niet alleen in theorielessen en workshops, maar ook tijdens praktijklessen en op je leerbedrijf tijdens je stage. Hier kun je de theorie meteen in de praktijk brengen en je verder ontwikkelen. Grote kans dat je hierbij ook je toekomstige werkgever ontmoet.

 

Na je diploma?

Met een mbo-diploma niveau 2 op zak kun je het volgende gaan doen:

 

  • Je vervolgt je opleiding op niveau 3. Dit is belangrijk voor je verdere loopbaan en ontwikkeling.
  • Je steekt de handen uit de mouwen bij een gemechaniseerd loonwerkbedrijf, een weg- en waterbouwbedrijf of machinegroothandel.
  • Je kunt gaan werken als chauffeur of uitvoerder.

 

Direct aan de slag bij je werkgever? Bespreek dan je doorstroomkansen binnen het bedrijf en de mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen.

 

Terug naar de Vakroute? Klik hier

Over de vakroute Groen, Grond & Infra (Loonwerk)