Overal worden tuinen en parken aangelegd. Want mensen hebben behoefte aan groen om zich heen. Maar steden staan ook vol met gebouwen en wegen. Het is vaak lastig om de natuur de ruimte te geven. Daar ligt de uitdaging voor groenvoorzieners, hoveniers en tuinontwerpers. Als groenspecialist leer je steeds naar groene oplossingen voor een stedelijke omgeving te zoeken. Daarvoor heb je kennis van groen nodig en weet je hoe je een tuin ontwerpt en vormgeeft. Soms werk je alleen, maar meestal in een team. Als hovenier heb je veelzijdig en afwisselend werk.

 

Wat leer je?

Kennis van groen en ontwerpen maar ook bestraten, aanleggen van elektra of waterpartijen leer je tijdens deze opleiding. Je leert ook wat er komt kijken als je werkt met opdrachtgevers, zoals het maken van berekeningen. Dit gebeurt niet alleen in theorielessen en workshops, maar ook tijdens praktijklessen en op je leerbedrijf tijdens je stage. Hier kun je de theorie meteen in de praktijk brengen en je verder ontwikkelen. Grote kans dat je hierbij ook je toekomstige werkgever ontmoet.

 

Na je diploma?

Met een mbo-diploma niveau 2 op zak kun je het volgende gaan doen:

 

  • Je kunt je opleiding vervolgen op niveau 3. Dit is heel belangrijk voor je verdere loopbaan en ontwikkeling.
  • Als vakbekwaam hovenier werk je bij een hoveniersbedrijf, of je hebt je eigen hoveniersbedrijf. Je legt tuinen aan bij particulieren en bedrijven en je werkt mee in het onderhoud hiervan.

 

Direct aan de slag bij je werkgever? Bespreek dan je doorstroomkansen binnen het bedrijf en de mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen.

 

Terug naar de Vakroute? Klik hier