De Nederlandse melkveehouderij is een belangrijke sector. Nederlandse zuivelproducten hebben in de hele wereld een goede naam. Als modern melkveehouder maak je gebruik van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied. Bijvoorbeeld op het gebied van melkwinning, energiegebruik, huisvesting en diergezondheid. Ook kunnen nieuwe producten of diensten het bedrijf een extra impuls geven. Denk aan een kaasmakerij, zorgboerderij of landwinkel.

 

Wat leer je?

Je leert van alles over gezondheid, huisvesting, klauwverzorging, voeding en melkwinning van koeien. Je leert hoe je ze het best kunt verzorgen zodat ze goed mogelijk gaan produceren. Dit gebeurt niet alleen in theorielessen en workshops, maar ook tijdens praktijklessen en op je leerbedrijf tijdens je stage. Hier kun je de theorie meteen in de praktijk brengen en je verder ontwikkelen. Grote kans dat je hierbij ook je toekomstige werkgever ontmoet.

 

Na je diploma?

Met een mbo-diploma niveau 2 op zak kun je het volgende gaan doen:

 

  • Je vervolgt je opleiding op niveau 3. Dit is heel belangrijk voor je verdere loopbaan en ontwikkeling.
  • Je kunt gaan werken bij diverse (melkvee-) bedrijven of als ZZP-er in de melkveehouderij.

 

Direct aan de slag bij je werkgever? Bespreek dan je doorstroomkansen binnen het bedrijf en de mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen.

 

Terug naar de Vakroute? Klik hier