Stage

Stage is een vorm van leren door ervaring op te doen in het echte bedrijfsleven of een werksituatie. Je leert ervan en je kunt jezelf verder ontwikkelen. In de bovenbouw van het vmbo en praktijkonderwijs loop je stage bij bedrijven buiten school. In de onderbouw van het praktijkonderwijs heb je interne stage op school.   

 

Maatschappelijke stage (MaS) 

Maatschappelijke stage is een vorm van leren door het doen van vrijwilligers werk. Je leert ervan en je kunt jezelf verder ontwikkelen. Bovendien help je er ook een ander mee. Je kunt dan bijvoorbeeld stagelopen bij een kinderboerderij, een zorgcentrum, de gemeente of de bibliotheek. Je kunt de stage volgen zowel binnen als buiten schooltijd.  

Projecten  

Naast het leren uit boeken kun je ook leren door iets te onderzoeken en opdrachten uit te voeren. Naast de gewone lessen werk je voor een aantal vakken daarom samen in projecten. Hoe kom je bijvoorbeeld aan schoon drinkwater, uit hoeveel procent water bestaat je lichaam en welke dieren leven er in het water? Tijdens projecten leer je ook werken aan PowerPoints, video's en fotopresentaties.