Bij Wellant vmbo Madestein hebben we de Kookklas en de Paardenklas. Dan neem je gewoon je hobby mee naar school! Of je volgt de Carrousel. Kijk hieronder voor meer info en klik op de filmpjes.

Kookklas

Vind je het leuk om te koken? Wil je alles te weten komen over waar het eten vandaan komt? En alles leren over voeding en gezondheid? Dan zit je goed bij Wellant vmbo! Kijk hier naar onze film.

Hoe werkt de Kookklas?

De Kookklas wordt binnen het vaste schoolprogramma aangeboden. Je volgt dus gewoon het rooster. Elke week wordt een vast gedeelte (dagdeel) in hrt rooster gereserveerd voor de Kookklas. Je krijgt theorielessen. En je volgt praktijklessen.

Wat leer je er allemaal?

Je leert alles over waar ons voedsel vandaan komt. Hoe het groeit en bloeit. En waarom het belangrijk is om goed en gezond te eten. Je kunt zo je schooltijd combineren met iets dat je echt leuk vindt. Je gaat een superleuke tijd tegemoet.

Belangrijk om te weten.

De Kookklas maakt deel uit van het reguliere programma. Er wordt van je ouders wel een extra bijdrage gevraagd voor de Kookklas. De kosten bedragen zo'n 80 euro per jaar. De Kookklas maakt geen onderdeel uit van je examen maar je krijgt naast je vmbo-diploma wel een Kookklascertificaat.

 

Paardenklas

Gek op paarden? Kom dan eens kijken bij Wellant vmbo. Wij hebben de Paardenklas. Dat maakt naar school gaan echt leuk! Kijk hier naar onze Paardenklasfilm.

Hoe werkt de Paardenklas?

Je doet gewoon het vmbo met vakken als Nederlands, Engels en aardrijkskunde. Daarnaast heb je elke week een dagdeel les in de Paardenklas. Van paardrijden tot verzorgen. Je krijgt praktijklessen op een manege in de buurt. Met rijlessen van een deskundig instructeur. En als je al kunt paardrijden, worden de lessen daarop aangepast. Daarnaast leer je omgaan met paarden en leer je alles over onder andere de verzorging en de voeding.

Belangrijk om te weten

De Paardenklas maakt deel uit van het reguliere programma. Er wordt van je ouders wel een extra bijdrage gevraagd. De kosten bedragen 175 euro per jaar. De Paardenklas maakt geen onderdeel uit van je examen maar je krijgt naast je vmbo-diploma wel extra certificaten. 

 

Carrousel

In de onderbouw maak je kennis met verschillende praktijkvakken en leer je van alles over de vakken bloem, groen, dier, koken en agrarische techniek. Samenwerken staat centraal binnen alle thema’s. Natuurlijk is het ook een mooie kans om te kijken waar jouw talenten en interesses liggen!