Paardenklas

Een vmbo-klas met paarden!

Je zit in groep 8 van de basisschool. Je gaat een andere school kiezen. En je bent gek op paarden. Kom dan eens kijken bij Wellant Chr. vmbo Gouda. Wij hebben de Paardenklas. Dat maakt naar school gaan echt leuk. 

 

Wat leer je allemaal? 

Je volgt het vaste vmbo programma met vakken als Nederlands, Engels en wiskunde. Daarnaast heb je elke week een dagdeel voor de Paardenklas. Je krijgt theorielessen én praktijklessen.

De praktijklessen krijg je op een manege in de buurt. Met rijlessen van een deskundig instructeur. En als je al kunt paardrijden, worden de lessen daarop aangepast. Daarnaast leer je omgaan met paarden en leer je veel over
de verzorging en de voeding. En natuurlijk voer je alle voorkomende werkzaamheden uit die alles met paarden te maken hebben. Zoals bijvoorbeeld poetsen en longeren.

 

Een kleine sprong naar het mbo

Wil je na Wellant vmbo verder gaan in de paarden? Dan kun je vanuit de Paardenklas door naar een paardenopleiding op Wellant mbo. Bijvoorbeeld in de richting van paardenhouderij. Je kunt dan gaan werken als manegemede­werker, paardenverzorger of door­leren voor bedrijfsleider. Maar ook andere richtingen in het mbo, zoals zorg & welzijn of techniek, zijn nog altijd mogelijk.

 

Kosten

Naast de normale schoolkosten, zal er voor de Paardenklas een extra bijdrage worden gevraagd.

 

Wil je meer weten over de Paardenklas?

Ben je heel enthousiast en wil je meer weten over onze Paardenklas? Kom dan naar één van onze open dagen. Daar vertellen we ook alles
over de Paardenklas.

Ik vond vooral de Paardenklas heel interessant. We gaan rijden én je krijgt theorie. Van allebei dus een beetje. Aan het einde van het jaar is er een wedstrijd waar je een beker bij kunt winnen.

 

Carrousel

In de onderbouw krijg om de zes weken twee andere vakken. Dit noemen we de carrousel. Je krijgt elke week een dagdeel carrousel. Tijdens deze lessen maak je kennis met verschillende praktijkvakken en je leert hier van alles over de vakken bloem, groen, dier, koken en agrarische techniek. Daarnaast is er ook ruimte voor oriëntatie buiten de "groene" context zoals verzorging en sport. Samenwerken staat centraal binnen alle thema’s. Natuurlijk is het ook een mooie kans om te kijken waar jouw talenten en interesses liggen! 

We hebben voor Wellant vmbo gekozen omdat het een groene school is. Er zijn hier dieren, dat is anders dan op een normale school.